Vi måste prata om True Blood säsong 6. Speciellt säsongsavslutningen. Eventuellt är det bara jag som tycker det eftersom jag knappt känner någon som kollar på det längre, men det är smällar man får ta.

Alltså Sookie. Har hon något existensberättigande längre? Hur drivande var hon i den här säsongen liksom? Förr var hon i alla fall lite fartig, även om hon givetvis alltid träffat killar som gillar att äga henne. Den här säsongen har de dock tagit hennes fallenhet för kontrollerande män än längre och gett henne Warlow, världens äldsta vampyr. Vi får tidigt veta att Warlow är god för att sedan fatta i slutet att så inte alls är fallet, och jag antar att han bara spelat snäll kille? Frågan är hur lyckat det egentligen var; där True Blood uppenbarligen ser en  gullig pojkvän ser jag nämligen enbart ett svin. Ett oerhört kontrollerande sådant som dessutom måste kedjas för att inte “råka” döda Sookie i sin feblodtörst, och hon ba: “jomenvisst”. Men så får vi plötsligt veta att han visst är dum. Överraskning!

Sookie har alltså under hela säsongen övat upp att göra eldbollar som kan döda Warlow, vilket till en början verkar vara det bästa sättet att döda honom. Och visst hade det då varit härligt om Sookie hade fått döda sin förövare själv?  För hur var det nu Warlow dödas istället? Jo, av Jason! Med Sookie helt apatisk jämte sig.  Så himla lamt. Och så går hon och blir ihop med Alcide!!!!! Vad är det här liksom?

I sista scenen när Sookie och Alcide går till bilen tillsammans dyker plötsligt Bill upp. Han ber om att få prata med Sookie i enrum, och hon verkar tycka det är okej.  Alcide blir dock vresig och menar att Bill inte får vara ensam med Sookie och hon bara står där som ett jäkla mähä och ba: “Du hörde honom”. MEN VA I HELVETE!!! Avgå Sookie!

Image
“Okej”

Advertisements