I går var det premiär i svensk tv för Top Model säsong 19, och som alla de senaste säsongerna fanns det även denna gång ett tema: College edition! Det kan ju argumenteras att de flesta spirande modellerna är i den åldern redan så det enda de gör är ju egentligen att diskriminera de som inte går på college eller som är arbetslösa! Oh well.

Nytt för i år är också interaktiviteten. Nu är det inte bara juryn som bestämmer utan tittarna har lika stor makt. Jag vet inte riktigt hur det fungerar rent praktiskt men i första programmet redovisade de i alla fall antalet “likes” på facebook och läste upp några kommentarer som kommit in under programmets gång. Känns lite makabert men samtidigt något välkommet då man ibland tycker att juryn resonerar väldigt märkligt när de till exempel eliminerar den som tagit bästa fotot över en som “nog har mer att ge”.  Men högst troligtvis blir det bara än mer mobbing-tv med tanke på dagens näthat-debatt som jag inte tror undgår ett program där det viktigaste är att vara snygg..

Appropå juryn så är den helt utbytt, ingen mer “nooted fashion photographer” eller miss J eller den andra Jay. Nu är det i stället en manlig modell, Kelly Cutrone och någon bloggkille?!  Han som är med på fotograferingarna är tydligen stylist och har stylat t ex Katy Perry (ooohhhh!).

Annars är det egentligen precis som vanligt, skrikande tjejer som gör sitt bästa för att imponera på juryn, Tyra som använder sin oerhörda skådespelartalang till att göra knäppa sketcher där hon framstår som helt galen och en och annan tjej som sticker ut litegrann och är blyg och ev lite intellektuell.

Ska givetvis följa säsongen, hoppas på bättre framgång än säsong 18 med England vs USA för det var ett riktigt bottennapp. Men det kanske är att sikta för högt!

/Pernilla

Advertisements